24/7 Γραμμή Υποστήριξης (+30) 6944.586.493

Όροι Χρήσης

Όροι Ενοικίασης Αυτοκινήτων

Οι Όροι και Προϋποθέσεις ενοικίασης που αναφέρονται παρακάτω ισχύουν για όλη την Ελλάδα: Ηπειρωτική Χώρα και Νησιωτική. Με την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας από την Plan B, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παρακάτω όρους:

Περίοδος ενοικίασης:

Η ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης είναι 24 ώρες, με επιτρεπτό όριο καθυστέρησης τη 1 ώρα. Πρόσθετες καθυστερήσεις χρεώνονται ως επιπλέον ημέρα.

Ηλικία οδηγού και δίπλωμα οδήγησης:

Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 21 έτη & το μέγιστο 75 έτη. Η άδεια οδήγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί 1 έτος πριν την ημερομηνία ενοικίασης. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι κάτοικος Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι υποχρεωμένος να φέρει διεθνές δίπλωμα για να μπορεί νόμιμα να οδηγήσει στην Ελλάδα.

Παραλαβή και επιστροφή οχήματος:

  • Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων στα γραφεία της Plan B, καθώς και στο αεροδρόμιο, γίνονται χωρίς χρέωση.
  • Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων σε άλλη τοποθεσία, εκτός των παραπάνω, χρεώνεται πρόσθετα με 20€.
  • Αποστάσεις μεγαλύτερες των 40km από τα γραφεία της Plan B, μπορούν να κανονιστούν κατόπιν ζήτησης με πρόσθετη χρέωση 0,50€/χλμ. (ελάχιστη χρέωση 35€).

Ασφάλειες & Ποσά ευθύνης:

Ασφάλεια προς τρίτους: Παρέχει καλύψεις για θάνατο & τραυματισμό τρίτων έως 1.300.000€ και υλικές ζημίες τρίτων έως 1.300.000€.

Βασική ασφάλεια ατυχήματος (CDW): Περιορίζει το ποσό ευθύνης ζημιών, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Η ασφάλεια πληρώνει τη ζημία στο άλλο όχημα και ο ασφαλισμένος αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα ου δικού του οχήματος. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό. Πλήρης ασφάλεια ατυχήματος (FDW): Η ασφάλεια αυτή διατίθεται προαιρετικά με πρόσθετη χρέωση ανά ημέρα. Μηδενίζει ή περιορίζει σημαντικά το ποσό ευθύνης για ζημίες στο όχημα. Τα ποσά μειώνονται έως το ποσό 500,00€ και η ασφαλιστική καλύπτει και τα δύο οχήματα, πάντα ανάλογα με την κατηγορία οχήματος. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια και ελαστικά.

Ασφάλεια κλοπής (TW):

Η ασφάλεια κλοπής περιλαμβάνεται στην κράτηση. Περιορίζει το ποσό ευθύνης για κλοπή ή ζημιές από απόπειρα κλοπής, ανάλογα με την αξία του οχήματος. Ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται, σε περίπτωση κλοπής όλου ή μέρους του αυτοκινήτου, που προκλήθηκε από αμέλειά του (π.χ. στην περίπτωση που άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο ή άφησε το κλειδί επάνω στο διακόπτη εκκίνησης).

Προσωπική ασφάλεια ατυχήματος (PAI):

Η προσωπική ασφάλεια διατίθεται με πρόσθετη χρέωση ανά ημέρα. Παρέχει καλύψεις στον οδηγό ύψους έως 15.000€ για θάνατο, ολική ή μερική ανικανότητα και καλύψεις ύψους 1.000,00€ για νοσήλια έξοδα.

Καμία ασφαλιστική κάλυψη ΔΕΝ ισχύει:

  • αν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών
  • για ζημιές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους
  • για ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό
  • για απώλεια προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο όχημα
  • για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο
  • για απώλεια ή καταστροφή κλειδιού του οχήματος
  • για απώλεια ή καταστροφή συσκευών GPS Navi, παιδικών καθισμάτων, αλυσίδων χιονιού ή άλλου πρόσθετου εξοπλισμού

Το κόστος ζημιάς ή απώλειας του αυτοκινήτου καταβάλλονται ακόμα και εάν ο ενοικιαστής καλύπτεται ασφαλιστικά από την πιστωτική του κάρτα ή κάποια Τρίτη υπηρεσία ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενοικιαστής υποχρεούται να πληρώσει στην Plan B ολόκληρο το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει ο ίδιος από την πιστωτική κάρτα του ή τον άλλο φορέα ασφάλισης.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ Κ70 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ.

Πληροφορίες Πιστωτικής κάρτας και Εγγύησης:

ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: American Express, MasterCard, Visa. Χρεωστικές κάρτες δε γίνονται αποδεκτές.
Στην πιστωτική κάρτα σας, θα δεσμευτεί ένα ποσό ύψους 930,00 έως 1.860,00 EUR (ανάλογα με την κατηγορία οχήματος) για τη διάρκεια της ενοικίασης. Το ποσό αυτό αποτελεί εγγύηση για την περίπτωση ζημίας/κλοπής του οχήματος. Το ποσό αυτό αποδεσμεύεται αυτόματα εάν δεν υπάρξει κλοπή ή ζημία κατά τη διάρκεια της ενοικίασης.

ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ: Προπληρωμένες κάρτες και μετρητά δεν είναι αποδεκτά ως εγγύηση.

Πρέπει να παρουσιάσετε μία έγκυρη πιστωτική κάρτα στο όνομα του κύριου οδηγού στο γραφείο ενοικίασης, με σκοπό την προ έγκριση της προκαταβολής. Η πιστωτική κάρτα θα πρέπει να έχει ανάγλυφη αποτύπωση και ίσως απαιτείται αριθμός ΡΙΝ. Σε περίπτωση που δεν επιδείξετε έγκυρη πιστωτική κάρτα, δεν υπάρχει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό στην πιστωτική σας κάρτα, ή η πιστωτική κάρτα δεν ανήκει στον κύριο οδηγό, το γραφείο ενοικίασης ενδέχεται να αρνηθεί να σας παραδώσει το αυτοκίνητο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν ισχύει η επιστροφή χρημάτων.

Επιπλέον Οδηγός:

Σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου, μόνο ο δηλωμένος οδηγός καλύπτεται από τις παραπάνω ασφάλειες. Σε περίπτωση που και άλλοι οδηγοί πρόκειται να οδηγήσουν το μισθωμένο όχημα, θα πρέπει να δηλωθούν στο μισθωτήριο συμβόλαιο κατά την έναρξη της ενοικίασης. Απαιτούμενα έγγραφα είναι δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια οδήγησης σε ισχύ. Η υπηρεσία πρόσθετου οδηγού χρεώνεται ανά ημέρα.

Πρόσθετες παροχές:

Κατόπιν ζήτησης διατίθενται παιδικά καθίσματα, αλυσίδες χιονιού και συστήματα GPS Navi, με χρέωση ανά ημέρα. Πρέπει να αναφέρονται στην κράτηση.

Πολιτική καυσίμου:

Το καύσιμο υπολογίζεται σε όγδοα. Το όχημα θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που παραδόθηκε. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύουν χρεώσεις 12€ συν το κόστος του καυσίμου που λείπει. Δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται χρήματα για επιπλέον καύσιμο στο ρεζερβουάρ.

Μεταφορά με πλοίο:

Δηλώνεται κατά την παραλαβή του οχήματος. Απαιτείται γραπτή άδεια της Plan B με πρόσθετο κόστος 25€ ανά διαδρομή.

Περιορισμοί:

Απαγορεύεται η οδήγηση εκτός των ελληνικών συνόρων άνευ έγκρισης (απαιτείται πράσινη κάρτα) , η οδήγηση σε χωματόδρομους, η μεταφορά βαριών αντικειμένων και γενικότερα η κακή χρήση. Ισχύουν χρεώσεις έως και 98€ για ειδικό καθαρισμό σε οχήματα που θα επιστραφούν με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό (π.χ. λεκέδες από φαγητό, καφέ κ.λ.π.) υποδηλώνοντας κακή χρήση.

Διαχειριστικά έξοδα:

Στην περίπτωση ατυχήματος ή ζημίας στο όχημα, υπάρχει μη επιστρεφόμενη χρέωση 62,00€.

Τροχαίες παραβάσεις:

Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει πλήρης ευθύνη για τυχόν τροχαίες παραβάσεις και υποχρεούται να εξοφλήσει τις όποιες οφειλές στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθεί το ποσό της παράβασης συν το ποσό αναφερόμενο ως «Διαχειριστικά έξοδα».

Τρόποι Πληρωμής & Ασφάλεια Συναλλαγών:

Το μίσθωμα μπορεί να πληρωθεί με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

• μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών των Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners.

• με χρήση του ηλεκτρονικού πορτοφολιού Masterpass.

Ανεξαρτήτου τρόπου πληρωμής μία πιστωτική κάρτα (Visa, Master Card) είναι απαραίτητη για λόγους εγγύησης. Το γραφείο ενοικίασης θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης.

Ακύρωση κράτησης:

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 30 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το 50% του προπληρωμένου ποσού. Για ακυρώσεις εντός του διαστήματος των 30 ημερών, πριν την αναχώρηση, η Plan B δεν θα επιστρέφει κανένα ποσό.

Σύμβαση:

Με την παραλαβή του οχήματος υπογράφεται αντίστοιχη σύμβαση μίσθωσης που περιέχει τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις.

elGreek